Työsuhdepyörä / pyöräleasing

Mikä on työsuhdepyörä?

Työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu, jonka työnantaja voi nyt tarjota ilman kustannuksia työntekijöilleen.

Työsuhdepyöräetuus tuli voimaan 1.1.2021

Hallitus päätti syksyllä 2020, että 1.1.2021 alkaen työsuhdepolkupyörä on työntekijöille uusi verovapaa luontoisetu. Tavoitteena on lisätä pyöräilyn määrää Suomessa.

Tarjoamme mahdollisuuden hankkia uuden pyörän osana uutta valtion tukiohjelmaa ja työsuhdepyöräetuna.

Olemme mukana tarjoamassa työsuhdepyöriä mm. Vapaus ja GoByBike palvelun kumppanina. Mikäli työnantajasi käyttää Vapaus tai GoByBike palveluita, saat meiltä pyörän mukaasi helposti.

Kysy lisää työsuhdepyörän hankinnasta meiltä sähköpostitse info@emotorgarage.fi. 

Työsuhdepyörä voi olla sähköavusteinen tai tavallinen polkupyörä, joka on vapaasti työntekijän käytössä myös vapaa-ajalla. Pyöräedun hyödyntäminen laskee etenkin sähköpyörän korkeita hankintakuluja houkuttelevalle tasolle. Työsuhdepyörä on verovapaa henkilökohtainen etu, kun sen verotusarvo on enintään 1 200 euroa vuodessa eli 100 euroa kuukaudessa.

Pyöräetu voidaan vähentää palkastasi kuten muutkin työsuhde-edut. Tällöin verotettava ansiotulosi pienenee työsuhdepyörän verotusarvon verran. Koska maksat pienemmistä ansiotuloista vähemmän veroa, käteen jäävän nettopalkan osuus pienenee keskimäärin 15–30 % verotusarvoa vähemmän. Toisin sanoen pyöräedulla voit säästää pyörän yhteenlasketuissa hankintakuluissa 15–30 %.

Halutessaan työnantaja voi tarjota edun myös palkan päälle tai tukea pyörän hankintaa jollakin osuudella. Useimmiten pyörä vuokrataan käyttöön määräaikaisella leasing-sopimuksella. Työnantaja voi myös ostaa pyörän omaan omistukseensa.

Leasing-sopimuksen sopimuskauden päättyessä voit yleensä lunastaa pyörän jäännösarvolla edullisesti omaan käyttöösi tai palauttaa sen palveluntarjoajalle. Monesti leasing-sopimuksiin sisältyy myös pyörän kaipaamia vuosihuoltoja tai vakuutuksia. Verotusarvossa huoltojen osuus voi olla enintään 20 euroa kuukaudessa.

Meiltä on myös mahdollisuus hankkia pyörä omiin tarpeisiin Leasing tuotteena tai osamaksurahoituksella.

Toimimme yhteistyössä työsuhdepyöräpalveluja tarjoavien toimijoiden kanssa, kuten GoByBike ,Vapaus ja EpassiBIKE, Smartum, ym

 

työsuhdepyörä GoByBike

työsuhdepyörä Vapaus

työsuhdepyörä Epassibike